Εύκολοι τρόποι για να διατηρήσεις τη φόρμα σου στις διακοπές

Η γυμναστική είναι πάντα ένας πολύ καλός τρόπος για να ανεβάσεις την ψυχική σου διάθεση. Γι’ αυτό δεν θα πρέπει να την παραμελείς όταν φεύγεις από το σπίτι σου για διακοπές. Όταν προγραμματίζεις τις διακοπές σου, μαζί με τα σχέδια για χαλάρωση και διασκέδαση βρες και κάποιους τρόπους για να φροντίσεις το σώμα και να διατηρήσεις τη φόρμα που δούλεψες τόσο σκληρά όλον τον χρόνο για να αποκτήσεις. Παρακάτω είναι κάποιοι απλοί τρόποι για να βάλεις το fitness στις διακοπές σου.

Βάλε στόχο τη συντήρηση
Έχε λογικές προσδοκίες για τις διακοπές σου. Μην βάζεις στόχο να διατηρείς το ίδιο προπονητικό πρόγραμμα όπως όταν είσαι στο σπίτι σου. Είναι πιο λογικό και ρεαλιστικό να βάλεις στόχο ένα πρόγραμμα συντήρησης. Να θυμάσαι ότι το να κάνεις κάτι είναι πολύ καλύτερο από το να μην κάνεις απολύτως τίποτα. Βάλε στόχο να διατηρήσεις το 50% του κανονικού σου προπονητικού προγράμματος.

Πήγαινε για έναν πρωινό περίπατο
Μόλις φθάσεις στον προορισμό σου, φόρεσε τα αθλητικά σου παπούτσια και πήγαινε για ένα περίπατο. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσεις τον τόπο και να ανακαλύψεις αξιοθέατες περιοχές που αλλιώς δεν θα είχες ποτέ την ευκαιρία να δεις.

Πάρε το ποδήλατό σου μαζί σου
Η ποδηλασία είναι πολύ καλή αερόβια γυμναστική που βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική σου αντοχή, ενδυναμώνει τον κορμό και τα κάτω άκρα του σώματος και καίει πολλές θερμίδες. Επίσης, όπως και το περπάτημα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περιηγηθείς στον τόπο που επισκέπτεσαι και να ανακαλύψεις απόμερες αξιοθαύμαστες γωνιές.

Μετέτρεψε την πισίνα σε γυμναστήριο
Αν το ξενοδοχείο που μένεις έχει πισίνα, μπορείς να γυμνάσεις όλο το σώμα σου εκτελώντας κάποιες ευχάριστες ασκήσεις ενώ απολαμβάνεις το νερό και τον ήλιο. Δες αυτό καθώς και αυτό το βίντεο για να πάρεις ιδέες για ασκήσεις.

Κάνε κολύμπι
Εάν ο προορισμός των διακοπών σου είναι παραθαλάσσιος ή εάν διαθέτει πισίνα, προσπάθησε να προγραμματίσεις κολύμβηση για μια ώρα κάθε μέρα. Κανένα άλλο είδος εκγύμνασης δεν προσφέρει καλύτερες καύσεις, δεν πυροδοτεί με τόσο αποτελεσματικό τρόπο το μεταβολισμό και δεν προσφέρει τέτοια ενδυνάμωση σε όλες τις μυϊκές ομάδες όσο το κολύμπι.

Αγόρασε ημερήσιες συνδρομές στο τοπικό γυμναστήριο
Ψάξε αν η περιοχή που επισκέπτεσαι διαθέτει γυμναστήριο. Αν ναι, προσπάθησε να το επισκέπτεσαι για μισή ώρα κάθε πρωί.

Κάνε τουρισμό περπατώντας, αντί να παίρνεις taxi, μετρό ή λεωφορεία
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γευθείς την τοπική κουλτούρα και να βάλεις τις αισθήσεις σου να έχουν την εμπειρία της περιοχής που επισκέπτεσαι από το να την περπατήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *