Κάνε προπόνηση ενδυνάμωσης για να χάσεις βάρος

Εάν θέλεις να χάσεις βάρος, πρόσθεσε στο πρόγραμμα της γυμναστικής σου και προπόνηση ενδυνάμωσης. Δεν μπορείς να χάσεις βάρος και, το σπουδαιότερο, δεν μπορείς να αποφύγεις την επανάκτησή του εάν δεν αναπτύξεις τους μύες σου.

Η προπόνηση ενδυνάμωσης (ή προπόνηση με αντιστάσεις) είναι ένα είδος γυμναστικής που με την χρήση αντίστασης και βαρών επάγει την συστολή των μυών και έτσι βελτιώνει τη δύναμη, την αναερόβια αντοχή και το μέγεθος των σκελετικών μυών.

Κάλεσε το/τη σύζυγό σου να σε συνοδέψει στον αγώνα σου για αδυνάτισμα. Οι περισσότεροι άνδρες αποθηκεύουν το λίπος τους στην κοιλιακή χώρα, που είναι η χειρότερη περιοχή για την αποθήκευση λίπους. Η βαθειά επίστρωση λίπους στην κοιλιακή χώρα απελευθερώνει χημικά στοιχεία στο σώμα τα οποία αυξάνουν τις φλεγμονές και τις πιθανότητες για παθήσεις όπως καρδιοπάθειες, διαβήτη, απώλεια μνήμης, σεξουαλική ανικανότητα, αδυνάτισμα των οστών, και καρκίνο.

Με την προπόνηση ενδυνάμωσης μπορείς να χάσεις βάρος και ιδού γιατί: Ένα κιλό μυ καίει περίπου 100 με 300 θερμίδες ημερησίως, ενώ ένα κιλό λίπους καίει 4 με 6 θερμίδες. Μετά την ηλικία των 35 ετών, το ανθρώπινο σώμα χάνει το 5% του μυών του σε κάθε δεκαετία που παρέρχεται και έτσι όταν είσαι 60 ετών, το σώμα σου καίει 800 θερμίδες λιγότερο απ’ ότι έκαιγε όταν ήσουν 30. Αυτός είναι ο λόγος που βάζεις βάρος καθώς μεγαλώνεις, ενώ τρως το ίδιο ή και λιγότερο. Πέρα από τη σύσφιξη και τη μυϊκή γράμμωση, με την τακτική προπόνηση ενδυνάμωσης θα επιτύχεις την αύξηση του μεταβολισμού σου και θα περιορίσεις τους κινδύνους για αρρώστιες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *